Om oss

Taiga Forest Lodge

Det är något speciellt med en byggnad som funnits i familjen i över 100 år. När vi tog över gården från Mikaels släkt kände vi att den här platsen ville vi öppna up för världen. År 2019 påbörjade vi en varsam renovering av huset för att återställa det i sitt ursprungliga skick. Med traditionella metoder och ett hållbarhetsfokus har vi rustat upp det vackra timmerhuset.

Huset är inrett med återbruk, ekologiska möbler och textilier och vi har valt miljömärkta alternativ genom hela renoverinsgprocessen. Idag är vi stolta över att kinan erbjuda människor från hela världen att bo och uppleva en unik arktisk vardag i en hemtrevlig och bekväm miljö.

Taiga Forest Lodge ligger i skogen utanför den lilla byn Nilivaara. Ca 45 minuter från Gällivare och Ca 1,5 timme från Kiruna.Gården och omgivningarna runt byn har i hundratals år brukats av skogsarbetare, småbönder och renskötare. Vår vision är att vi ska kinan lyfta fram historien och den unika kultur som finns i vår arktiska region.Om Familjen

Vi som driver Taiga Forest Lodge är Emma & Mikael tillsammans med två våra döttrar. Vi lever den Arktiska vardagen i den lilla byn Nilivaara 100km ovanför polcirkeln. Vår vardag innehåller allt det man kan önska sig av den arktiska naturen med vandring, fiske, bärplockning osv. En vardag i harmoni med naturen.

Vi vill dela med oss av vår Arktiska vardag med dig och låta dig uppleva allt det fantastiska som vår plats har att erbjuda.